Fogszabályozás cikkeink

A felnőttkori fogszabályozásról bővebben

A felnőttkori fogszabályozásról bővebben

A fogszabályozás alapjait az előző cikkünkben részleteztük, a következő olvasmányban egy érdekes és időszerű témakört szeretnék bővebben kifejteni, miszerint felnőttkorban hogyan és miként zajlik a fogak szabályozása, milyen lehetőségek adottak és milyen eredményt lehet elérni egy egyszerűbb vagy összetettebb orthodontiai kezelés során.

Azok a felnőttek, akik fogszabályozó kezelésben kívánnak részesülni, alapvetően két csoportot alkothatnak:

  1. azok a páciensek, akiknek gyermekkorukban nem volt rá módjuk és/vagy lehetőségük,
  2. valamint azon felnőttek, akik részére a megfelelő fogpótlás készítése vagy a szükséges parodontológiai ellátás igényli a fogak sorba rendezését.

6 kérdés a fogszabályozásról, ami végre válaszra talál

Mikor lehet fogszabályozni?

A fogszabályozás sokak számára elsősorban csak esztétikai kérdés.

Azonban a szép és egészséges mosoly hátterében ennél többről van szó.

A fogszabályozó, orthodontiai kezelés célja a két állcsont harmonikus érintkezése, mely magában foglalja a rágóízületi fejecs helyes pozíciójának meghatározását, a fogívek megfelelő formájának és funkciójának a kialakítását, az állcsontok és a fogak rendellenességeinek megszüntetését.

Ezek a rendellenességek lehetnek enyhe vagy súlyosabb elváltozások, melyek megjelenhetnek önállóan vagy egymással kombinálva is.

A helyes rágófunkció kialakítása elengedhetetlen az emésztőrendszer megfelelő működéséhez, míg a fogak sorba állítása megkönnyíti a tökéletes szájhigiéné fenntartását, ezzel megelőzve a fogszuvasodás és a fogínygyulladás kialakulását.


Egyeztessen időpontot itt!